Laatste editie
Twitter

Voor de 27e maal werd op 4 augustus het Open Uithoorns kampioenschap petanque voor doubletten gespeeld. 41 equipes hadden zich aangemeld, maar een Belgische equipe liet het afweten en verscheen niet. De 40 overgebleven equipes speelden twee voorgelote partijen, waarna de top 16 door gingen in het hoofdtoernooi, de nrs 17 t/m 32 in het B-toernooi en de overige acht equipes in het C-toernooi. Helaas werd tijdens de tweede partij een equipe weggeroepen, wegens een ziektegeval thuis, waardoor er uiteindelijk slechts zeven equipes in het C-toernooi uitkwamen.

Zeven leden van Boule Union Thamen namen deel in drie equipes van BUT en een mix-equipe. Ook deden weer sterke en gerenommeerde spelers mee. Zo was er tweevoudig tête-à-tête kampioen Junior de Jong (al viermaal winnaar van dit toernooi), die samen met veteranenkampioen 2011 Henk van Boeschoten speelde. Tevens waren er spelers van jet jeugdkampioenschap aanwezig en vijf voormalige winnaars van dit toernooi.

IMG_0590b

De equipes van Boule Union Thamen kwamen met wisselend succes uit de voorronde. Günther Jacobs/Alfonso Atanes plaatsten zich met tweemaal winst voor het hoofdtoernooi.

DSC_3378doc

Daarin verloren zij van een equipe uit Bunschoten en ook de kwartfinale in het troosttoernooi ging verloren, waardoor zij uitgeschakeld waren.

Hans vd Wal/Eva van Ark wonnen één partij en gingen verder in het B-toernooi. Ook zij verloren hun eerste partij. In de troost B wonnen zij de kwartfinale, maar verloren de halve finale en de strijd om de derde plaats.

De derde equipe won, Ina Hoekstra/Henk van Rekum wonnen zowel de kwartfinale als de halve finale van het C-toernooi. De finale werd echter met 13-10 verloren van de equipe van Dommelen uit Bodegraven. Het zevende lid van BUT, Tine Siegel werd met haar medespeler Freek Vogelaar winnaar van de troost C

Het toernooi werd gewonnen door de combinatie Junior de Jong/Henk van Boeschoten. Zij versloegen in de finale het duo Cristel van Maarsseveen/Bas Velthuijsen met 13-4 en legden daarmee beslag op de wisselbokaal.

De overige winnaars waren:

Troost A:       Milan Saunier/Jeffrey de Lange

B-toernooi:    Jaap Kivits/Taco Ringma

Troost B:       Mary en André Woertman

C-toernooi:   Gineke en Henny van Dommelen

Troost C:      Freek Vogelaar/Tine Siegel.

Het toernooi werd geleid door Jan Depping (wedstrijdleider) en Willem van Kleef (scheidsrechter).

Dit was het laatste toernooi van Boule Union Thamen open voor spelers van andere verenigingen in 2013. Er resteren nu nog het clubkampioenschap doubletten en enkele toernooien voor de leden.

Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377.