Laatste editie
Twitter

11 parken wandeltocht herfsteditie: Beweegt u genoeg?

 

Weet u of u voldoende beweegt?

De herfsteditie van de 11 parkenwandeltocht staat dit jaar in het teken van het stappentellen. Dr. Yoshiro Hatano kwam tot de conclusie dat een mens gemiddeld zo’n 6.000 stappen per dag zet. Om gezond te leven, zouden dat er eigenlijk 10.000 per dag moeten zijn. Die 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Tijdens de 11 parkentochten komt u er met behulp van uw mobiele telefoon achter, hoeveel stappen u per dag zet.

 

Uitleg over de app op uw telefoon

Voordat op 8 oktober de 11 parkentocht begint, helpen we u graag met uitleg over het stappentellen met uw telefoon. Op dinsdag 1 oktober om 10.00 uur en op donderdag 3 oktober 13.30 uur kunt u naar de Beweegbox op Sportlaan 29 komen voor de uitleg. In vele gevallen staat er overigens al een standaard stappenteller op uw telefoon genoemd “Gezondheid” of “Health”. Wij laten u zien waar de app staat. Als u deze app niet heeft, helpen wij u met het installeren van een gratis stappenteller uit de App Store of Playstore. Voor de installatie van een stappenteller op uw telefoon heeft u waarschijnlijk uw Apple ID en wachtwoord voor de App Store nodig of inlognaam en wachtwoord voor de Playstore. Wij stellen het zeer op prijs als u zich aanmeldt voor uitleg op dinsdag of donderdag. Zo kunnen wij met voldoende mensen aanwezig zijn om u te helpen. U kunt aanmelden door een e-mail te sturen naar info@amstelveensport.nl, onder vermelding van “Uitleg stappenteller”, uw voor- en achternaam, uw telefoonnummer en de dag waarop u komt (dinsdag of donderdag).

 

Professionele begeleiding

Op 8 oktober is de eerste wandeling van de 11 parkentocht. Er wordt gewandeld onder professionele begeleiding. De wandelingen duren ongeveer 45 minuten en zijn op dinsdagochtend om 10.00 uur en donderdagmiddag om 13.30 uur. De wandelingen starten steeds vanaf een ander locatie in Amstelveen. Kijk voor het volledige programma op www.amstelveensport.nl/events/11-parkentocht-herfsteditie.

 

Kosten

De uitleg voor de stappenteller app en de 11 parkentocht wandelingen kosten € 1,- per persoon per keer.

 

Meer informatie

U hoeft niet aan te melden voor de wandelingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mieke Regelink m.regelink@amstelveensport, 088-8585104